בהינף יד

כתבה ב-The Guardian מדווחת על מגמה חדשה הפופולרית במיוחד אצל היי-טקיסטים צעירים – השתלת שבב תת-עורי שמסוגל לבצע מגוון פעולות כמו פתיחה של דלת או רכישת משקה ממכונה. אלה שמשתילים לעצמם משוכנעים שמדובר בצעד הגיוני בניצול הטכנולוגיה לרווחת האדם (גם אם היום השימושים לשבב עדיין מצומצמות). לדעתם למה שלא נאפשר ליד שלנו לעשות את מה שהיום הטלפון הנייד עושה. אבל לאחרונה מספר יש חברות שמזמינות את עובדיהם להשתיל שבב. גם כאן הכוונה לכאורה חיובית. אבל יש קונוטציות בעייתיות:
Indeed, Gasser believes that many people reacted negatively to Three Square Market’s highly publicized chipping event because it symbolized power imbalances in the workplace, conjuring dystopian images of an authoritarian employer dehumanizing and controlling workers. “Seeing employees get implanted at the workplace made people question what it means to be an employee,” he said. “Are you a person being paid for your work, or are you the property of the company you work for?”

The rise of microchipping: are we ready for technology to get under the skin?

בינתיים אלה שדוגלים בשימוש בשבבים מדגישים שהכוונה היא לשימוש חיובי בלבד. אבל זה מעורר אסוציאציות בעייתיות. מגדלי בעלי חיים משתמשים בטיבוע כדי לקבוע, ולזהות, אל הבעלות שלהם. היום השבבים כבר ממלאים את המקום של הטיבוע על העור, ולא קשה להבין שכאשר עושים את אותו הדבר לבני אדם נוצרת אסוציאציה של בעלות ושייכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

css.php