בלוג זה נולד מתוך מספר צרכים. כבר קרוב לשלוש שנים אני כותב באינטנסיביות רבה (בערך 500 מאמרונים), ואולי רבה מדי, על נושאים הקשורים לקשר בין האינטרנט ותהליכי למידה. אנשים שואלים כיצד אפשר לכתוב כל כך הרבה, ולעתים קרובות התשובה שלי היא שיש כל כך הרבה שאליו אינני מתייחס … וחבל.
יש כאן שתי בעיות – העובדה שאינני מצליח לכתוב בתמצות, והרצון לתת אזכור, ולו הקצר ביותר, למספר רב של עניינים נוספים שבהם אני נתקל ולא מספיק לכתוב עליהם. באופן די פרדוקסלי, אני מקווה שדרך בלוג נוסף אצליח לכתוב פחות, או לפחות ליצור מאגר של קישורים ואזכורים שרצוי שלא יישכחו.
וזה מתחבר לסיבה נוספת של הבלוג הזה. בתחילת ינואר, 2009, גוגל הודיעו שהם מפסיקים את התמיכה במוצר שלהם Google Notebook. אהבתי את הכלי הזה. כבר מזמן הבנתי שסימניות סתמיות אינן עונות על הצרכים שלי, ולכן שמחתי מאד שהיה לי כלי שאיפשר לי לשמור קישור, לצטט קטע משמעותי מאותו קישור, לרשום התייחסות זעירה אל אותו דף, ולארגן את הכל לפי קטגוריות או תגים כך שאוכל להגיע אליהם שוב בעת הצורך. כמובן שהעובדה שהכל ישב על הרשת, נגיש לאחרים, תרמה לקסם של הכלי. כאשר חיפשתי תחליף לכלי הזה, הבנתי שבמקום לקשור את עצמי לגוף שאולי יגלה שאין רווח בתמיכה בכלי כזה, היה כדאי לקפוץ למיים, ולבנות אותו בעצמי (עם לא מעט עזרה). התוצאה, שהיא כמובן עוד בהתהוות, היא הבלוג הזה.
אז יש כאן מחברת פרטית משלי – מחברת שאני מקווה שאלמד לנצל בתבונה. אבל אם הוא יכול לשרת אחרים – עוד יותר טוב. ואם אותם אחרים יפתחו בלוגים דומים, כולנו הרווחנו.
One thought on “וכי למה?”