הכלב כבר איננו הידיד הטוב ביותר

סייעות וירטואליות מבוססות קול הפכו לחלק אינטגרלי מחיינו, ובגדול. אבל בעתיד הן עשויות להשתלב עוד יותר. אם היום צריכים לפנות אליהן ולהשמיע בקשה, באמזון רוצים שהן יידעו מראש למה אנחנו זקוקים ולהקדים ולהציע עזרה. קרן האו, ב-Technology Review מדווחת על התוכניות של אמזון וכותבת שככל שכלים כמו Alexa יאספו עוד מידע אודותינו הם יוכלו לצפות מראש את הצרכים שלנו וכך לשרת אותנו טוב יותר. כפי שאפשר לנחש, יש בכך מחיר:
From a consumer’s perspective, however, these changes also have critical privacy implications. Prasad’s vision effectively assumes Alexa will follow you everywhere, know a fair bit about what you’re up to at any given moment, and be the primary interface for how you coordinate your life. At a baseline, this requires hoovering up enormous amounts of intimate details about your life. Some worry that Amazon will ultimately go far beyond that baseline by using your data to advertise and market to you. “This is ultimately about monetizing the daily lives of individuals and groups of people,” says Jeffrey Chester, the executive director of the Center for Digital Democracy, a consumer privacy advocacy organization based in Washington, DC.

Amazon wants Alexa to run your life. First, it must know everything about you

יתכן שנתגבר על אי הנוחות ונגלה שהפרטיות איננה כל כך חשובה. אבל מעבר לשאלות של פרטיות יש נקודה נוספת: עד כמה אנחנו רוצים שהכל יהיה צפוי מראש, עד כמה אנחנו רוצים "עזרה" במקום להיות חשוף להפתעה, אפילו אם לא כל הפתעה היא נעימה. אישית, אני מוכן לוותר על ה-"עזרה" שכלים כמו Alexa עתידים להציע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

css.php