שלי בלייק-פלוק (לא אחר מאשר ריצ'רד ווג'וודסקי בשם אחר) ממלא את מקומו של קליי בורל במשך שבועיים במדור החינוך ב-change.org. שם הוא כותב על הנתק שקיים בין ההצרות של אנשי חינוך כלפי הצורך בתקשוב לבין המציאות הקיימת בבתי הספר של אותם אנשים. הוא מבקש להראות שהיום התקשוב הוא חלק בלתי-נפרד מהחיינו:
You thought ed tech was silly in 1983? You were partly right. You thought ed tech was silly in 1996? You were partly right. You think ed tech is silly now? You are out of touch. And what’s changed? What’s changed is that the ed tech of yesteryear was always about finding ways of bringing technology into the classroom. The reality of today is that your kids are bringing more technological sophistication into the classroom in their pockets than your school has likely managed to accomplish over the last thirty years. What's changed is that our students are living in an immediately connected world where it takes 10 seconds to connect to the whole of human knowledge as well as the billions of people creating it. Disconnected |
אפשר להתווכח רבות על הדרך שבה אנחנו משלבים תקשוב לתוך הכיתה, ובוודאי עדיין לא מצאנו את הדרכים המוצלחות ביותר לנצל את התקשוב כדי ליצור חוויות למידה שונות מהמסורתיות. אבל אין ספק שהתקשוב שינה מהותית את הדרך שבה אנחנו מתייחסים למידע.